Zamjenik ministrice Klisović s marokanskim ministrom stanovanja i urbanizma

Zamjenik ministrice Joško Klisović sastao se 18. ožujka s ministrom stanovanja i urbanizma Kraljevine Maroka, Mohamedom Nabilom Benabdallahom s kojim je razgovarao o razvoju bilateralne gospodarske suradnje dviju država...


Zamjenik ministrice Joško Klisović sastao se 18. ožujka s ministrom stanovanja i urbanizma Kraljevine Maroka, Mohamedom Nabilom Benabdallahom s kojim je razgovarao o razvoju bilateralne gospodarske suradnje dviju država. Razgovarali su i o predstojećem bilateralnom susretu šefova diplomacije koji bi trebao biti popraćen i susretom gospodarstvenika koji bi trebao biti poticaj za redovite susrete i povezivanje hrvatskih i marokanskih gospodarstvenika preko gospodarskih foruma za što je i marokanska strana izuzetno zainteresirana.

Ministar Benabdallah pozvao je hrvatske i marokanske gospodarstvenike da zajednički nastupaju na marokanskom i drugim afričkim tržištima, od Angole do Sudana jer se Hrvatska u Maroku, kako je rekao, doživljava kao partner koji je jednako poželjan i ravnopravan drugim europskim zemljama.

Zamjenik ministrice Klisović pozvao je marokanske partnere na korištenje Luke Rijeka koja nudi mogućnost izlaska na tržište od 100 milijuna stanovnika u zemljama srednje i istočne Europe. Ministar Benabdallah podržao je ideju za koju je rekao da je jedna od najprihvatljivijih opcija za Maroko.

Tijekom posjeta Hrvatskoj ministar Benabdallah održao je i niz sastanaka o prijenosu hrvatskog znanja i iskustva u područjima stanogradnje, urbanog razvoja, poboljšanja energetske učinkovitosti i razvoja civilnog društva.



Priopćenja