Zamjenik ministrice Joško Klisović otvorio V Akademiju Ujedinjenih naroda

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović otvorio je 19. ožujka, V Akademiju Ujedinjenih naroda, specijalistički obrazovni program kojeg organiziraju Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode i Diplomatska akademija...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović otvorio je 19. ožujka, V Akademiju Ujedinjenih naroda, specijalistički obrazovni program kojeg organiziraju Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode i Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Program pohađa trideset i četiri polaznika, redom mlađi zaposlenici iz javnog i privatnog sektora te studenti poslijediplomskih studija odabrani putem javnog natječaja između više od 200 kandidata. U ciklusu od deset predavanja upoznat će se s temeljnim znanjima o sustavu i radu Ujedinjenih naroda, procesu donošenja odluka, značenju UN u rješavanju važnih globalnih pitanja, te odnosima između UN, drugih međunarodnih organizacija i vlada država članica. U općem dijelu programa pruža se uvid u temeljnu strukturu i tijela UN, dok se poseban ciklus predavanja na izabranu aktualnu temu ove godine bavi odnosima i vezama UN i Europske unije.

Predavači su vodeći hrvatski stručnjaci za međunarodne odnose s bogatim iskustvom rada u okvirima UN-a, posebno iz MVEP-a i drugih tijela državne uprave, akademske zajednice, kao i međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Program se održava petu godinu zaredom, a polaznike su uvodno pozdravili voditelj projekta Alan Kečkeš iz Hrvatskog društva za UN, i dr. sc. Mladen Andrlić, načelnik Sektora za diplomatsko i europsko usavršavanje i pripreme MVEP-a.



Priopćenja