Zamjenik Klisović sastao se s zamjenikom ministra vanjskih poslova Mađarske

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se s novoimenovanim zamjenikom ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjartom...


Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se s novoimenovanim zamjenikom ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjartom uoči Foruma o energetskoj sigurnosti srednje i jugoistočne Europe koji se održava u Budimpešti, 17. i 18. lipnja 2014. godine.
Razgovaralo se o mogućnostima jačanja transportne i energetske infrastrukture između dviju zemalja, a mađarska strana izrazila je zainteresiranost za razvoj projekata modernizacije u hrvatskom dijelu željezničke infrastrukture na koridoru 5b (Rijeka-Budimpešta) i cestovnog prometnog pravca 5c (Budimpešta-Sarajevo-Ploče), kao i prometno povezivanje Luke Rijeka. Obzirom da se zamjenik Szijjarto zanimao za dinamiku razvoja projekta LNG terminala na Krku te istaknuo i punu potporu mađarske strane, zamjenik Klisović izvijestio je o najnovijim aktivnostima vezanim za projekt i naglasio da Hrvatska isti smatra regionalnim, te u tom smislu Mađarsku vidi kao iznimno važnog partnera. Dogovoreno je i da će se sljedeća sjednica Mješovitog odbora za suradnju održati do kraja 2014. godine u Budimpešti.



Priopćenja