Virtualni seminar o izvještavanju o nepravilnostima i prijevarama u korištenju EU sredstava za Nacionalnu revizorsku službu Ukrajine

  • Slika
  • Slika
U okviru projekta „Innovation Lab for EU Integration of Ukraine (InnoLabEU)“, 9. prosinca 2022. godine održan je virtualni seminar za Nacionalnu revizorsku službu Ukrajine o izvještavanju o nepravilnostima i prijevarama u korištenju EU sredstava pod nazivom „Fraud risk assessment and Irregularity reporting framework“.
Radi se o drugom u nizu seminara kojeg provodi Služba za prijenos znanja u suradnji s njemačkim GIZ-om (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH. Sveobuhvatni cilj projekta je jačanje kapaciteta državnih institucija Ukrajine, a pomoć je ovom prilikom bila usmjerena na procedure izvještavanja o nepravilnostima i osnovne alate upravljanja rizicima kao jedne od sastavnica interne kontrole u upravljanju EU fondovima. Seminar kojeg su ukrajinski kolege ocijenili najvišim ocjenama održali su stručnjaci Ministarstva financija Martina Gutvald i Bojan Krištof.
U daljnjoj fazi projektne aktivnosti će biti usmjerene na prijenos znanja u području ingerencije javne uprave sustavom upravljanja i kontrole EU fondovima, osobito u slučaju sukoba interesa i postupcima javne nabave.

Ostale vijesti