Veleposlanik Tomić predao je vjerodajnice šeiku Hamdan bin Zayid Al Nahayyanu...

Dr. Ivica Tomić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Arapskoj Republici Egipat predao je u Abu Dhabiju 18. ožujka 2003 vjerodajnice državnom ministru za vanjske poslove šeiku Hamdan bin Zayid Al Nahayyanu, kao nerezidentni veleposlanik u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa sjedištem u Kairu.

Državni ministar šeik Hamdan bin Zayid Al Nahayyan, sin predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Zayid bin Sultan Al Nahayyana, i veleposlanik dr. Ivica Tomić su prigodom predaje vjerodajnica razgovarali o mogućnostima intenziviranja bilateralne suradnje dviju država, posebno u gospodarstvu. Ministar šeik Al Nahayyan je naglasio aktualno teško stanje u regiji u vezi s Irakom.

Veleposlanik dr. Tomić se u Abu Dhabiju susreo s hrvatskim građanima, a zatim i s veleposlanicima Republike Austrije i Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima s kojima je razgovarao o pružanju konzularne pomoći u izvanrednim situacijama hrvatskim državljanima koji tamo žive i rade.Priopćenja