Veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini, g. Josip Vrbošić prisustvovao pokopu tragično stradalih...

Veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini, g. Josip Vrbošić, u pratnji prve tajnice veleposlanstva, gđe Nives Tiganj je boravio u Glamoču, pri čemu je danas u 15 sati prisustvovao pokopu tragično stradalih Luce Knežević, stare 49 godina i njenog sina Nediljka Kneževića, starog 23 godine.

Ta prognanička obitelj iz okolice Doboja osiguravala je svoju egzistenciju prikupljanjem i prodajom sekundarnog otpada. Prema neslužbenim informacijama Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 BiH, do kobnog događaja je došlo kada se među prikupljenim sekundarnim otpadom u kući Kneževićevih zatekla i neeksplodirana raketa zrak-zemlja, koja je naknadno eksplodirala, pri čemu su oboje smrtno stradali.
U kući je u isto vrijeme bila i devetnaestogodišnja Nataša Knežević, koja se u vrijeme eksplozije slučajno nalazila na prvom katu kuće, čime je izbjegla sigurnu pogibelj.

Ministarstvo vanjskih poslova RH smatra ovaj tragični događaj još jednim podsjetnikom prisutne opasnosti od neeksplodiranih naprava zaostalih iz ratova, te ističe važnost svih projekata vezanih za razminiranje ratom pogođenih terena.

Ministarstvo vanjskih poslova RH će jedino preživjeloj Nataši pružiti pomoć u teškim trenucima gubitka obitelji.



Priopćenja