Veleposlanici Malezije i Švicarske u oproštajnom posjetu

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u oproštajne posjete veleposlanike Malezije u Hrvatskoj Dato' Yean Yoke Henga i veleposlanika Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj Denisa Knobela

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u oproštajne posjete veleposlanike Malezije u Hrvatskoj Dato' Yean Yoke Henga i veleposlanika Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj Denisa Knobela.

„Hrvatska želi jačanje suradnje i sa izvaneuropskim zemljama, posebno azijskim zemljama koje bilježe vrlo dobre gospodarske rezultate i imaju značajne potencijale za suradnju“ istaknula je ministrica Pusić te dodala kako se aktivno radi na poboljšanju investicijske klime u Hrvatskoj, a malezijski je veleposlanik istaknuo važnost što bržeg uklanjanja birokratskih zapreka za strana ulaganja.

Hrvatska i Malezija očekuju nastavak dobre suradnje i na multilateralnom području, a veleposlanik Heng istaknuo je da će Malezija u 2015.g. predsjedavati ASEAN-om.

Ministrica Pusić i veleposlanik Knobel izrazili su zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima, kao i uspješnim rješavanjem problema diskriminacije hrvatskih građana u Švicarskoj nakon referenduma o ograničavanju slobode kretanja održanom u veljači ove godine. Veleposlanik Knobel također je izvijestio ministricu Pusić o aktualnom stanju odnosa Švicarske i EU.

Stabilizacija Jugoistočne Europe jedna je od prioritetnih tema ovogodišnjeg švicarskog predsjedanja OESS-om, stoga je bilo riječi i o perspektivama eurointegracije zemalja regije, kao i o situaciji u Ukrajini, a posebno o angažmanu OESS-a u rješavanju ukrajinske krize.

Veleposlanik Knobel potvrdio je da će na Croatia Forumu u Dubrovniku po prvi put sudjelovati i Švicarska, koju će predstavljati državni tajnik u švicarskom Saveznom ministarstvu vanjskih poslova Yves Rossier.



Priopćenja