U organizaciji DA MVPEI, prof. dr. Herwig Roggermann održao je predavanje

U organizaciji diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u sklopu „Ciklusa otvorenih predavanja“, 9. ožujka 2006. godine, prof. dr. Herwig Roggermann održao je predavanje na temu „On the Relation of Law and Politics Within The Different Legal Spaces of National, International and Supernational European Law“

Pomoćnik ministrice za informiranje i obrazovanje Mario Horvatić otvorio je predavanje prof. dr. Roggemanna, stručnjaka na području komparativnog prava, međunarodnog prava, pravnog sustava istočnoeuropskih država, kaznenog prava, kazneno-procesnog prava, te međunarodno-kaznenog prava.

Prof. dr. Roggemann se tijekom predavanja posebno osvrnuo na pitanja prostora nacionalnog, međunarodnog i nadnacionalnog europskog prava. Njegova bliska suradnja s Pravnim fakultetom u Splitu i s Pravnim fakultetom u Zagrebu, zatim brojna izdanja na temu njemačkog, europskog i prava zemalja jugoistočne Europe, te na temu pravne komparacije kao i razvoja prava u bivšoj Jugoslaviji i Hrvatskoj doprinijele su velikom interesu za predavanje.

„Ciklus otvorenih predavanja“ namijenjen je službenicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te službenicima drugih tijela državne uprave.



Priopćenja