U MVEP-u obavljena primopredaja dužnosti

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova obavljena je primopredaja dužnosti između Vesne Pusić i novoimenovanog ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača

U izjavi za medije ministar Kovač je istaknuo da je nakon obavljene primopredaje zadatak analizirati proračun Ministarstva vanjskih i europskih poslova s ciljem što kvalitetnijeg prijedloga proračuna za 2016. godinu.

Na pitanje o budućem odnosu prema izbjegličkoj krizi ministar Kovač je rekao da je već danas razgovarao s predsjednikom i potpredsjednikom Vlade te kolegama ministrima unutarnjih poslova i obrane o djelotvornijoj koordinaciji po ovom pitanju te o ostvarivanju kontakata s susjednim zemljama. „Jedan od važnih zadataka na planu vanjske politike je da sa susjedima odnose stabiliziramo i da budu kvalitetniji te da jačamo Europsku suradnju Hrvatske“, rekao je ministar Kovač i izvijestio da je već razgovarao s mađarskim kolegom.

Na primopredajnom kolegiju s predstavnicima Ministarstva ministar Kovač ukratko je upoznat s aktivnostima i planovima Ministarstva za nadolazeće razdoblje.

Izjava ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača

 

Preuzimanje

 



Priopćenja