U Mlinima održan European Leadership Programme „The main updates on the EU policies“

  • Slika
Jubilarno dvadeseto izdanje ljetne škole europskih integracija pod nazivom European Leadership Programme „The main updates on the EU policies“ održano je od 12. do 16. lipnja 2023. u Mlinima kraj Dubrovnika u organizaciji Službe za prijenos znanja MVEP-a i Njemačke agencije za međunarodnu suradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - GIZ).

Ovogodišnje izdanje ljetne škole okupilo je državne službenike srednje rukovodeće razine iz zemalja jugoistočne Europe i Ukrajine. Tijekom četiri intenzivna dana sudionici su imali prilike produbiti znanja i izmijeniti mišljenja o aktualnostima u EU politikama koje su im u obliku predavanja i radionica predstavili renomirani hrvatski stručnjaci. Obrađene su teme političkog i institucionalnog ustroja EU-a, nove pregovaračke metodologije i EU inicijative, zastupanja nacionalnih interesa u Vijeću EU-a, politike okoliša i klimatskih promjena, proširenja Eurozone, brendiranja, komuniciranja i javnog govorenja u kriznim situacijama, reforme javne uprave, usmenog i pismenog komuniciranja u EU poslovima, migracija, kibernetičke sigurnosti i umjetne inteligencije.

Aktualne teme o različitim aspektima djelovanja EU-a, njenim vrijednostima i inicijativama koje pozitivno utječu na države susjedstva prezentirane su s ciljem što kvalitetnije pripreme državnih institucija za EU predpristupni proces. Visoke ocjene evaluacije programa sudionika potvrdile su relevantnost i kvalitetu hrvatskih stručnjaka kao i organizaciju aktivnosti u cjelini.

Ostale vijesti