U Ministarstvu održan okrugli stol o ulozi žena u sigurnosnom sektoru

U zajedničkoj organizaciji RACVIAC-Centra za sigurnosnu suradnju i Ministarstva vanjskih i europskih poslova održan je 13. ožujka okrugli stol o implementaciji rezolucija

U zajedničkoj organizaciji RACVIAC-Centra za sigurnosnu suradnju i Ministarstva vanjskih i europskih poslova održan je 13. ožujka okrugli stol o implementaciji rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a 1325 i 1820 na temu reforme sigurnosnog sektora i rodnosti. Cilj okruglog stola je promocija i razmjena iskustva u području rodne jednakosti i osiguranje sudjelovanja žena u političkoj, javnoj i ekonomskoj sferi s posebnim naglaskom na mjere jačanja uloge žena u području sigurnosnog sektora.

Sudionici skupa bili su predstavnici državnih institucija, akademske zajednice i NGO-a iz država Jugoistočne Europe - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji se bave ljudskim pravima i ravnopravnošću spolova.

Okrugli stol otvorio je Branimir Mandić, direktor RACVIAC-a, a uvodna izlaganja su održali pomoćnica ministrice dr. sc. Vesna Batistić Kos, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Nancy Rossignol, veleposlanica Kraljevine Belgije u Hrvatskoj.

 



Priopćenja