Treća godina projekta „Zdravo dijete danas – pokretač razvoja sutra“

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je danas devetero palestinske djece, koja su stigla u Hrvatsku 28. kolovoza...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je danas devetero palestinske djece, koja su stigla u Hrvatsku 28. kolovoza o. g., u pratnji dvočlanog medicinskog tima te su do danas boravila na liječenju bolesti respiratornih organa u specijalnoj bolnici Thalassotherapia Crikvenica.

I ove godine, naime, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova provodi projekt „Zdravo dijete danas – pokretač razvoja sutra“, zdravstvene rehabilitacije palestinske djece s poteškoćama u disanju. Radi se o projektu u okviru razvojne suradnje Republike Hrvatske i Palestinske samouprave, koji se uspješno provodi već treću godinu, a ministrica Pusić je, izrazivši zadovoljstvo projektom, najavila je da će se on nastaviti i sljedeće godine. Provedba projekta rezultirala je i potencijalnom suradnjom oko nabave inhalatora za opremanje medicinskih centara u Palestini, daljnje obuke i prijenosa znanja hrvatskih liječnika palestinskima u bolnicama na Zapadnoj obali, odnosno stipendiranjem dvoje djece sudionika projekta za visoko obrazovanje u Hrvatskoj.

Od sljedeće godine planira se provedba projekta medicinske rehabilitacije nove skupine palestinske djece u Hrvatskoj, među kojima će po prvi put biti djeca iz Gaze, s mogućnošću pratnje palestinskih liječnika koji se specijaliziraju u području medicinske rehabilitacije bolesti respiratornih organa.

 



Priopćenja