Svečano zatvaranje twinning light projekta Ministarstva poljoprivrede u području ribarstva

Završetak uspješne provedbe twinning light projekta Ministarstva poljoprivrede RH pod nazivom „Alignment of Legislation and Implementation of the Union Acquis in the Area of Fisheries and Aquaculture in the Republic of North Macedonia“ obilježen je svečanom konferencijom održanom 1. ožujka 2023. godine u Skopju.

Sudionicima konferencije obratili su se veleposlanica Republike Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj, ravnatelj Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede RH Ante Mišura i šef Delegacije Europske unije Steffen Hudolin. U svojim obraćanjima istaknuli su kako je projekt još jedan u nizu primjera dobre suradnje i prijateljskih odnosa dviju zemalja. Profesionalnom predanošću hrvatskih stručnjaka u projektu potvrđena je snažna tehnička podrška Republike Hrvatske Sjevernoj Makedoniji u procesu približavanja EU-u. Praksa dobre suradnje i kvalitetne stručnosti koju donose hrvatski stručnjaci potvrđuje i činjenica kako je Republika Hrvatska u Sjevernoj Makedoniji najprisutnija od svih drugih država članica EU-a kada je riječ o twinning instrumentu. Hrvatska u Sjevernoj Makedoniji ima ukupno 15 twinning projekata.

Posebne zasluge za uspješno okončanje svih aktivnosti u okviru projekta ima i projektna voditeljica s hrvatske strane, voditeljica Odjela za uređenje tržišta u Ministarstvu poljoprivrede Mirta Novak. Njezina posvećenost i predanost projektu rezultirala je time da je makedonska strana uspjela ispuniti dva bitna mjerila za zatvaranje poglavlja 13. Završnoj konferenciji prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Sjeverne Makedonije Ljupčo Nikolovski koji je zahvalio Hrvatskoj i Europskoj uniji na potpori na njihovom putu u Europsku uniju.

Ostale vijesti