Pusić i Veljanoski o daljnjoj suradnji i reformama u regiji

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s Trajkom Veljanoskim, predsjednikom Sobranja Republike Makedonije...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s Trajkom Veljanoskim, predsjednikom Sobranja Republike Makedonije, koji boravi u posjetu Hrvatskoj. „Hrvatska ima konzistentnu politiku prema Makedoniji i podržava ju u za nju oba iznimno važna projekta – EU i NATO“, rekla je ministrica Pusić u razgovoru s g. Veljanoskim. Sugovornici su potvrdili odlične odnose dviju država i spremnost na daljnju suradnju u svim aspektima. Razgovarajući o regiji, potvrdili su važnost provođenja reformi za formiranje stabilnih demokracija, odnosno država koje će biti pouzdani i odgovorni partneri. „Svi u regiji moraju imati sposobnost preuzeti odgovornost za stabilnost ovog dijela Europe“, istaknula je ministrica.

Predsjednik Sobranja Veljanoski izrazio je zadovoljstvo dolaskom u prijateljsku državu i članici EU, koju smatraju bitnim glasom Makedonije u Uniji. Zahvalio je Hrvatskoj na podršci i prijenosu iskustava  kroz sve vidove suradnje i na svim razinama.



Priopćenja