Priprema albanskih institucija za bilateralni screening u PG 28

  • Slika
Služba za prijenos znanja MVEP-a u suradnji s Njemačkom agencijom za međunarodnu suradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ) organizirala je 11. i 12. siječnja 2023. virtualne konzultacije za pregovaračko poglavlje 28. - Zaštita potrošača i zdravlja, kojima smo pripremili članove pregovaračke radne skupine albanskih resornih institucija za sastanke bilateralnog screeninga (BSM).

U okviru aktivnosti, hrvatski stručnjaci HZJZ-a, HALMED-a i Medicinskog fakulteta u Zagrebu albanskim su kolegama dali smjernice za sastavljanje odgovora na Upitnik EK te im pisanim i usmenim preporukama pomogli u izradi power point prezentacija za 14 prioritetnih područja koje će prezentirati predstavnicima Europske komisije na sastancima BSM u Bruxellesu u veljači 2023.g.

Znanje i iskustvo hrvatskih stručnjaka još jednom su se pokazali vrlo dragocjenima i korisnima za jačanje kompetencija za vođenje pristupnih pregovora s EU te je izražena želja za nastavkom suradnje na novim projektima.

Ostale vijesti