Priopćenje

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo tradicionalno odličnim i prijateljskim odnosima

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo tradicionalno odličnim i prijateljskim odnosima između dviju država kao i zajedničkom suradnjom na svim važnim pitanjima od europskog i regionalnog značaja.

Ministrica Pusić uputila je zahvalu Mađarskoj na snažnoj potpori koju je pružala Hrvatskoj tijekom predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici 2011. godine, a posebice pri zaključenju hrvatskih pristupnih pregovora. Također je poručila kako je Hrvatska spremna pomoći susjednim zemljama regije na njihovom putu prema EU, sa svojim stečenim znanjima i iskustvima iz pristupnog procesa.

Veleposlanik Iván čestitao je ministrici Pusić na imenovanju i pozitivnim rezultatima nedavnog referenduma o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji, ocijenivši to dobrom porukom za preostale zemlje regije na njihovom putu prema EU. Uručio je ministrici i pismo čestitke mađarskog ministra vanjskih poslova Jánosa Martonyia, s pozivom za službeni posjet Budimpešti, koji je predviđen u drugoj polovici ovog mjeseca.

U razgovoru o gospodarskoj suradnji posebno značajnim ocijenjeno je poticanje ulaganja, te zajednička suradnja u razvoju infrastrukture te na području energetike.

Ministrica Pusić i veleposlanik Iván osvrnuli su se tijekom sastanka i na aktualnu raspravu koja se vodi u Europskoj uniji o budućem višegodišnjem financijskom okviru koji definira ključne principe i stavke za financiranje svih politika i aktivnosti Unije.



Priopćenja