Predstavljeno izvješće o rezultatima djelovanja UNDP-a u Hrvatskoj

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, danas je predstavljeno izvješće o rezultatima djelovanja UNDP-a u Hrvatskoj ...


U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, danas je predstavljeno izvješće o rezultatima djelovanja UNDP-a u Hrvatskoj za razdoblje od 2007 do danas. Izvješće je izradio neovisni tim evaluatora, a zajednički su ga predstavili Ured Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Zagrebu (United Nations Development Programme – UNDP) i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Prezentaciji izvješća prisustvovalo je više od 80 predstavnika tijela državne uprave, jedinica lokalne samouprave te organizacija civilnoga društva i drugih međunarodnih partnera s kojima je Ured UNDP-a u Zagrebu surađivao u proteklom razdoblju.

Prisutnima su se uvodno obratile pomoćnica ministrice za multilateralne poslove i globalna pitanja dr. sc. Vesna Batistić Kos i koordinatorica i predstavnica UNDP-a u Zagrebu Louisa Vinton. Istaknut je doprinos UNDP-a razvojnim aktivnostima provedenim u suradnji s nadležnim hrvatskim institucijama te naglašeni postignuti rezultati lokalnim razinama kao i doprinos ove UN-ove agencije u procesu transformacije Hrvatske iz zemlje primateljice pomoći u zemlju donatoricu. Tijekom proteklog razdoblja Hrvatska i UNDP partnerski su surađivali, a poseban uspjeh ostvarili su u okviru djelovanja Centra izvrsnosti usmjerenog na prenošenje hrvatskih iskustava i znanja, stečenih u procesu euro-atlantskih integracija, zemljama regije.

 



Priopćenja