Posjet studenata europskih studija Sveučilišta u Washingtonu

  • Slika
Služba za prijenos znanja organizirala je posjet za studente europskih studija sa Sveučilišta St. Louis, Washington. Studenti semestar provode na razmjeni u Parizu (na Paris School of Business), te su u okviru kolegija o europskim integracijama „Globalni Mindset“ boravili u Zagrebu 26. siječnja 2024. godine u kratkom posjetu. Učeći i doživljavajući život u EU, imali su zadatak istražiti hrvatske stavove po pitanju aktualnih tema zajedničke poljoprivredne politike EU te migracijske politike.

Predavanja su održali djelatnici Ministarstva poljoprivrede g. Jakša Petrić, načelnik Sektora za EU poslove i međunarodnu suradnju i gđa. Marina Deur, voditeljica Službe za EU poslove iz Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju nakon kojih je izlaganje o migracijskoj politici održao g. Krešimir Kopčić, savjetnik ministra vanjskih poslova za migracijsku politiku.

Kroz raspravu s iskusnim službenicima studenti su imali prilike unaprijediti svoja znanja i stavove o RH te razmijeniti mišljenja s hrvatskim stručnjacima o pojedinim europskim politikama iz različitih perspektiva.

Ostale vijesti