Posjet Diplomatsko-gospodarskog kluba Istarskoj županiji i Gradu Puli

Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, u okviru aktivnosti gospodarske diplomacije, organizirala je posjet članova Diplomatsko-gospodarskog kluba Istarskoj županiji i Gradu Puli.

Članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba, gospodarski savjetnici i trgovinski predstavnici četrdesetak veleposlanstva i trgovinskih misija u Republici Hrvatskoj, boravili su u dvodnevnoj  posjeti Istarskoj županiji i Gradu Puli s ciljem upoznavanja gospodarskih i investicijskih potencijala županije, promidžbe lokalnog poduzetništva i gospodarstva te otvaranja mogućnosti novih poslovnih suradnji i širenja tržišta.

Posjet je započeo u Vodnjanu posjetom INFOBIP-u d.o.o., prvoj hrvatskoj tvrtki specijaliziranoj za višekanalne komunikacijske tehnologije i tom je prigodom održana prezentacija INFOBIP kampusa. Nakon toga održan je sastanak s vodnjanskim gradonačelnikom g. Edijem Pastrovicchiom te su prezentirani razvojni projekti grada i investicijski potencijali.
U Gradskoj vijećnici Pula članove Diplomatsko-gospodarskog kluba pozdravio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić te je održana prezentaciju razvojnih projekata Istarske županije i investicijskih potencijala koje su održali predstavnici HGK Istarske županije.

U nastavku posjete održane su posjete tvrtkama Calucem d.o.o., proizvođača kalcijevog aluminatnog cementa, tvornici namještaja Namještaj Mima d.o.o., Schott Boral d.d. proizvođača borosilikatnog stakla i finalnih proizvoda vrhunske čvrstoće i visoke toplinske i kemijske otpornosti, brodogradilištu Uljanik brodogradnja 1956 d.o.o.,  Motortech Consultinga d.o.o., proizvođača generatorskih agregata za pomorske i kopnene sustave za hitne slučajeve, Teme d.o.o., dizajneru električnih pogonskih sustava za brodove s nultom emisijom štetnih plinova, serijske hibride i paralelne hibride.

Organizirana je i posjeta najvećem hrvatskom akvariju smještenom u tvrđavi Verudela iz 19. stoljeća, Pulskom akvariju, kao i Muzeju maslinova istarskogu, gdje su održane prezentacije i degustacija.

Ostale vijesti