Pomoćnica Batistić Kos u Crnoj Gori na konzultacijama o NATO-u

U Podgorici su 9. lipnja održane bilateralne konzultacije o NATO temama između Hrvatske i Crne Gore. Hrvatsko izaslanstvo vodila je pomoćnica ministrice Vesna Batistić Kos...

U Podgorici su 9. lipnja održane bilateralne konzultacije o NATO temama između Hrvatske i Crne Gore. Hrvatsko izaslanstvo vodila je pomoćnica ministrice Vesna Batistić Kos, a izaslanstvo domaćina generalna direktorica Direkcije za NATO i politiku sigurnosti Dragana Radulović.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim pitanjima iz područja NATO-a, posebno o predstojećem sastanku na vrhu koji će se održati u rujnu ove godine, politici otvorenih vrata NATO-a, te perspektivi Crne Gore za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

Ponovljena je podrška Hrvatske ambicijama Crne Gore za članstvo u NATO-u, te je istaknuto uvjerenje da će rezultati koje je postigla Crna Gora biti prepoznati. Dogovoren je, također,  nastavak suradnje dvaju ministarstva o temama koje se tiču NATO-a.

Na sastanku je također bilo govora i o angažmanu dviju zemalja u Afganistanu, regionalnoj sigurnosnoj suradnji i suradnji u okviru Američko-jadranske povelje (A5).



Priopćenja