Pomoćnica Batistić Kos se sastala s regionalnom direktoricom UNICEF-a

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos primila je u utorak 28. listopada 2014. regionalnu direktoricu UNICEF-a za Srednju i Istočnu Europu i Zajednicu nezavisnih država Marie - Pierre Porier...

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos primila je u utorak 28. listopada 2014. regionalnu direktoricu UNICEF-a za Srednju i Istočnu Europu i Zajednicu nezavisnih država Marie - Pierre Porier koja će sudjelovati na Konferenciji o srednjoročnim rezultatima provedbe programa UNICEF-a u Hrvatskoj 29. listopada 2014.

Razgovaralo se o budućim aktivnostima provedbe Programa UNICEF-a za Hrvatsku u razdoblju od 2012. – 2016. u tri prioritetna područja: rani razvoj djece, borba protiv nasilja nad djecom te socijalna uključenost, o nastavku suradnje Vlade Republike Hrvatske i UNICEF-a, posebno u kontekstu članstva u Europskoj uniji, te o zajedničkim aktivnostima u pripremi za prirodne katastrofe.

Pomoćnica ministrice Batistić Kos zahvalila se UNICEF-u na dugogodišnjoj suradnji i istaknula da u narednom razdoblju očekuje daljnju prilagodbu parterskog odnosa izmijenjenim okolnostima. Podržala je  doprinos UNICEF-a izradi analitičkih studija kao vrijednih izvora informacija i podloga za donošenje nacionalnih dokumenata i istaknula važnost angažmana hrvatskih stručnjaka u provedbi aktivnosti UNICEF-a u Hrvatskoj i u svijetu.

Regionalna direktorica Poirier pohvalila je napredni zakonodavni okvir iz područja promicanja i zaštite prava djeteta, posebno se osvrnuvši na trend njegovog stalnog unaprjeđenja. Izrazila je i zabrinutost zbog utjecaja gospodarske krize na prava djeteta, ali je Hrvatsku prepoznala kao stvarni potencijal u regiji, kako za daljnje unaprjeđenje standarda na području prava djeteta tako i za prijenos iskustva i primjera dobre prakse u susjedne zemlje i šire.



Priopćenja