Političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije

Političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije

Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić i ravnatelj Uprave za političke poslove Petar Mihatov održali su u ponedjeljak, 22. studenog 2021. godine, redovite političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije gospodinom Aleksanderom Gruškom, u okviru aktualnog Plana konzultacija između Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za godine 2021. i 2022..

Uz osvrt na aktualno stanje bilateralnih odnosa dviju država ususret tridesetoj godišnjici  priznanja i uspostave diplomatskih odnosa koja se obilježava 2022. godine, razmijenjena su mišljenja o stanju u Jugoistočnoj Europi, odnosima EU i Ruske Federacije, pitanjima međunarodne sigurnosti te o brojnim drugim vanjskopolitičkim temama.

Posebno je istaknuta uloga Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju kao mehanizma za dodatno poticanje gospodarske razmjene, kao i pozitivni trendovi vezani za dolaske ruskih turista u Republiku Hrvatsku.



Priopćenja