Političke konzultacije s Državom Izrael

Ravnatelj Uprave za političke poslove Petar Mihatov održao je u Zagrebu u utorak, 23. studenog 2021. godine, političke konzultacije s političkim direktorom u Ministarstvu vanjskih poslova Države Izrael Alonom Barom.

Tijekom razgovora sugovornici su razmijenili mišljenja o relevantnim temama od obostranog interesa, između ostalih o intenziviranju bilateralnih odnosa na političkoj i gospodarskoj razini, odnosima EU-Izrael, suradnji u okviru multilateralnih organizacija te globalnim pitanjima. Također, razmijenjena su mišljenja o odnosima u regijama dviju zemalja. Dogovoreno je daljnje intenziviranje suradnje na brojnim područjima u okviru Zajedničkog gospodarskog odbora.

Ususret dvadesetpetoj obljetnici priznanja i uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Izraela, sugovornici su razgovarali o modalitetima unaprjeđenja odnosa i podizanja istih na razinu strateškog partnerstva kao i o razmjeni posjeta visoke razine.

Razgovaralo se o i budućem predsjedanju Republike Hrvatske IHRA-om 2023. te je potvrđena obostrana opredijeljenost borbi protiv antisemitizma i svih oblika netolerancije.

 Ostale vijesti