Panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe u Dubrovniku

U zajedničkoj organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova, Europske unije i suradnje Kraljevine Španjolske, u Dubrovniku će se u ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine, održati panel rasprava s građanima „Pripremajući se za sutrašnjicu: globalna i regionalna uloga Europske unije“ s početkom u 11 sati (Lazareti, Ulica Frana Supila 10).

Panel će otvoriti državna tajnica za Europu Andreja Metelko-Zgombić i državni tajnik za EU Juan González-Barba, a sudjelovat će i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe. Uslijedit će razgovor s publikom koja će sudjelovati i online – studentima, predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, i ostalih zainteresiranih za ove teme.

U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.

Konferenciju je moguće pratiti i preko Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova (youtube.com/c/MVEPRH).



Najave