Okrugli stol o predsjedanju Vijećem Europske unije

U sklopu priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u utorak 15. svibnja 2018. godine, organiziralo Okrugli stol...

U sklopu priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u utorak 15. svibnja 2018. godine, organiziralo Okrugli stol o procesu predsjedanja koji je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. U raspravama su sudjelovali visoki predstavnici glavnog tajništva Vijeća Europske unije, Francuske, Estonije, Rumunjske, Finske i Hrvatske.

Okrugli stol je hrvatskim državnim službenicima koji sudjeluju u pripremama za naše predsjedanje omogućio detaljniji uvid u potrebna znanja te im ponudio preporuke kako što uspješnije provesti zahtjevnu zadaću predsjedanja, koja podrazumijeva koordinaciju ključnih europskih procesa i umijeće nadilaženja često suprotstavljenih stajališta među državama članicama o brojnim bitnim pitanjima. Ministarstvo je Okrugli stol, u cijelosti održan na francuskom jeziku, organiziralo u suradnji s Međunarodnom organizacijom Frankofonije (OIF).



Priopćenja