Održane političke konzultacije Hrvatske i Mongolije

  • Slika
  • Slika
Ravnatelj Uprave za političke poslove Petar Mihatov održao je političke konzultacije između Hrvatske i Mongolije koje je s mongolske strane predvodio državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Mongolije Ankhbayar Nyamdorj.
 
Mongolsko izaslanstvo primio je i državni tajnik za političke poslove Frano Matušić.
 
Tijekom političkih konzultacija, trećih u nizu temeljem Memoranduma o suradnji dvaju Ministarstava vanjskih poslova, raspravljen je napredak u bilateralnoj suradnji na područjima politike, gospodarstva, obrambene industrije, visokog obrazovanja, turizma, prometa, šumarstva i zaštite okoliša. Sugovornici su također razmijenili mišljenja o globalnim i regionalnim pitanjima, geopolitičkim posljedicama ruske agresije na Ukrajinu i aktualnostima na prostoru Srednje Azije i Indo-Pacifika. Tema su bile i mogućnosti suradnje s Mongolijom u okviru  projekata Europske unije te izazovi multilateralizma danas.
 
Tijekom boravka u Zagrebu, izaslanstvo Ministarstva vanjskih poslova Mongolije održalo je sastanke i u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, kojom prilikom je potpisan Memorandum o suradnji na području visokog obrazovanja za novo višegodišnje razdoblje, te u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Ostale vijesti