Održana međunarodna konferencija posvećena borbi protiv korupcije

Konferencija pod nazivom „Jačanje transparentnosti i odgovornosti s ciljem osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije“ održana je u okviru hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe...

Konferencija pod nazivom „Jačanje transparentnosti i odgovornosti s ciljem osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije“ održana je u okviru hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe, 15. i 16. listopada 2018. u Šibeniku, u organizaciji Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske i Skupine država protiv korupcije Vijeća Europe (GRECO) te uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Konferenciju je otvorio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, a ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova sudionike je pozdravila državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić.

Rad Konferencije bio je usmjeren na jačanje transparentnosti i odgovornosti s ciljem osiguranja integriteta institucija. Na Konferenciji je istaknuta i promicana sukladnost između tradicionalnih mehanizama države za suzbijanje korupcije, s jedne strane, s naporima medija i javnosti s druge.

Državna tajnica Bušić u svom je obraćanju istaknula kako je korupcija društveno neprihvatljiv fenomen, koji izravno ugrožava ljudska prava, moral te stabilnost i napredak države. Ukazala je na važnost stalnog praćenja stanja u društvu te pozvala na jačanje napora za podizanje standarda u ovom području. U tom procesu, posebno je naglašena uloga medija koji su zaduženi za promidžbu transparentnosti i odgovornosti te stvaranje anti-korupcijskog društvenog ozračja.

Video konferencije - https://pravosudje.gov.hr/vijesti/live-webcast-jacanje-transparentnosti-i-odgovornosti-u-borbi-protiv-korupcije-konferencija-u-sibeniku/19957



Priopćenja