Održan seminar na temu upravljanja investicijskim fondovima

  • Slika
U organizaciji Službe za prijenos znanja i Njemačke agencije za međunarodnu suradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - GIZ), 29. i 30. studenoga 2023. održan je virtualni seminar pod nazivom „Investicijski fondovi i društva za upravljanje“.

Hrvatsko iskustvo u usklađivanju zakonodavstva u dijelu poglavlja 9 (Financijske usluge) predstavile su službenice Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) gđa Martina Librenjak, gđa Minela Baraković Šaban i gđa Martina Verić. Seminaru su prisustvovali službenici javne uprave koji se bave financijskim pitanjima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije, a seminar je sadržajno obradio područja upravljanja alternativnim investicijskim fondovima. Sudionicima su predstavljeni postupci odobrenja za rad društvima za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima (AIF), vrste AIF-ova i proces upravljanja rizicima, ključne karakteristike krovnih fondova te osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondovima.

Ovim seminarom završili smo ciklus ovogodišnjih virtualnih edukacija za službenike država Zapadnog Balkana u okviru GIZ-ovog regionalnog projekta „Regional Cooperation for EU Integration“ u kojem Republika Hrvatska djeluje kao partner predlažući stručnjake koji prenose specifična znanja iz područja usklađivanja zakonodavstva s EU pravnom stečevinom.

Ostale vijesti