Održan sastanak o budućoj suradnji s OECD-om

Pod predsjedanjem zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Joška Klisovića održan je prvi sastanak Međuresorne radne skupine za jačanje suradnje između Republike Hrvatske i Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD)...


Pod predsjedanjem zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Joška Klisovića održan je prvi sastanak Međuresorne radne skupine za jačanje suradnje između Republike Hrvatske i Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD). Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, uz konzultacije s 13 državnih tijela iz sastava Radne skupine, predlagat će Vladi prioritete i daljnju dinamiku stručne suradnje s OECD-ovim odborima, radnim skupinama te programima. U ime OECD-ovog Glavnog tajništva, zaduženog za odnose s državama nečlanicama, o aktualnostima iz OECD-a članove Radne skupine izvijestio je Alan Paić, voditelj OECD-ove Investicijske povelje za Jugoistočnu Europu. OECD svoj rad temelji na znanju i najboljim praksama, okuplja 34 najrazvijenije države svijeta i uspostavlja međunarodne standarde poslovanja, trgovine i razvitka.

Radna skupina bit će ujedno okvir za razmjenu iskustava o suradnji s OECD-om, te omogućiti bolju suradnju u provedbi gospodarskih i razvojnih politika.



Priopćenja