Održan prvi sastanak nacionalnih koordinatora Srednjoeuropske inicijative (SEI)

U Zagrebu je 16. veljače 2018. godine održan prvi sastanak nacionalnih koordinatora Srednjoeuropske inicijative (SEI), koji je označio i službeno otvaranje predsjedanja Republike Hrvatske SEI-em...

U Zagrebu je 16. veljače 2018. godine održan prvi sastanak nacionalnih koordinatora Srednjoeuropske inicijative (SEI), koji je označio i službeno otvaranje predsjedanja Republike Hrvatske SEI-em 2018. godine.

Nacionalnim koordinatorima SEI-a uvodno se obratio pomoćnik ministrice za jugoistočnu Europu Boris Grigić koji je istaknuo da dvadeset godina nakon prvog predsjedanja SEI-em 1998. godine, RH ponovno ima priliku usmjeravati aktivnosti SEI-a u cilju jačanja njegove uloge u srednjoj Europi s osobitim naglaskom na europsku integraciju njezinih članica.

Jedan od najvažnijih prioriteta predsjedanja je proširenje Europske unije. Republika Hrvatska, kao najmlađa članica Europske unije, svojim znanjem i iskustvom iz pristupnog procesa može tome dati vrijedan doprinos.

Ostali prioriteti predsjedanja RH su jačanje suradnje na područjima gospodarstva, kulture, upravljanja migracijama kao i promicanje parlamentarne suradnje. RH će nastojati promicati stvaranje sinergije između SEI-a i ostalih regionalnih i međunarodnih organizacija.

Na sastanku je predstavljen kalendar aktivnosti hrvatskog predsjedanja SEI-em, a sastanak je vodila nacionalna koordinatorica za SEI Ivana Živković.

Kalendar aktivnosti hrvatskog predsjedanja SEI



Priopćenja