Nakon učestalih incidenata u Savudrijskoj vali

Nakon učestalih incidenata u Savudrijskoj vali izazvanih ometanjem gospodarske aktivnosti hrvatskih ribara od strane slovenske policije, u Otočcu u Sloveniji su se 6. kolovoza 2004. sastali supredsjedatelji Stalne mješovite komisije za provedbu Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji između Republike Hrvatske i Republike Slovenije

Na sastanku u Otočcu danas su supredsjedatelji Stalne mješovite komisije razmatrali nekoliko mogućnosti, od ponovnog obnavljanja privremenog režima do njegove moguće korekcije i uvođenja novih elemenata, u cilju osiguravanja dobrosusjedskih odnosa i nesmetanog ribolova za pogranične ribare obiju strana.

Razgovori u Stalnoj mješovitoj komisiji bi se trebali uskoro nastaviti kako bi se usuglasio prijedlog koji će zatim biti upućen Vladama Republike Hrvatske i Republike Slovenije na daljnji postupak.

Slovenska strana najavila je diplomatsku notu koja će biti izravni odgovor na hrvatsku prosvjednu notu od 3. kolovoza 2004. nastavno na jučer pristiglu slovensku notu vezanu uz istu materiju a posebno uz današnji sastanak supredsjedatelja Komisije koji je jutros održan u Otočcu.



Priopćenja