Mvp Tonino Picula uputio pismo Powelu

Prisjećajući se velikih gubitaka koje su Sjedinjene Američke Države i cjeli demokratski svijet pretrpjeli 11. rujna 2001. godine ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula je u pismu američkom državnom tajniku Colinu L. Powellu povodom druge godišnjice terorističkih napada izrazio punu podršku Republike Hrvatske u borbi SAD-a protiv međunarodnog terorizma.

Hrvatska se pridružila međunarodnoj antiterorističkoj koaliciji ne samo iz osjećaja solidarnosti sa Sjedinjenim Državama, nego i zato što je duboko svjesna što prijetnja terorizma predstavlja za svaku demokratsku državu svijeta, istaknuo je ministar Picula ukazavši na to kako je Republika Hrvatska, odlučna da i dalje aktivno pridonosi nastojanjima u uklanjanju globalnog terora, usvojila vrijednosti Europske unije i NATO-a kojima se teži pridružiti punopravnim članstvom.

Podsjetivši na konkretan doprinos RH u međunarodnoj borbi protiv terorizma, od slanja humanitarne pomoći Afganistanu te opreme za afganistansku vojsku do sudjelovanja pripadnika HV-a u mirovnoj operaciji u Kabulu, ministar Picula je svoje pismo državnom tajniku Powelu zaključio riječima: "Uvjereni smo da ćemo surađujući kao partneri i prijatelji biti uspješni u postizanju ovog nadasve važnog cilja."



Priopćenja