Mvp dr. Žužul sastao se u Berlinu s Joschkom Fischerom

Dr. Žužul je kazao da ispunjavanje i zadovoljavanje kopenhagenskih kriterija od strane Republike Hrvatske daje najbolju poruku svim ostalim zemljama u regiji da se jedino na taj način može postići napredak u integraciji u euroatlantske asocijacije. Ministri su razgovarali i o stanju u regiji te važnoj ulozi Hrvatske u tom kontekstu. Bilateralni odnosi su, također, bili tema razgovora ministara dr. Žužula i Fischera. Ustanovljena je visoka kvaliteta odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke što je potvrda dokazanog prijateljstva i potpune suradnje bez otvorenih pitanja. Ministar dr. Miomir Žužul pozvao je u službeni posjet Republici Hrvatskoj vicekancelara i ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Joschku Fischera što je njemački ministar sa zadovoljstvom prihvatio. Do posjeta će doći, najvjerojatnije, potkraj prvog polugodišta ove godine.

Prije susreta s njemačkim ministrom, ministar dr. Žužul imao je danas u hrvatskom Veleposlanstvu u Berlinu, zajedno sa državnim tajnikom Gordanom Bakotom i veleposlanicom Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj dr. Vesnom Cvjetković Kurelec, radni sastanak sa svim čelnicima hrvatskih konzularnih predstavništava u Njemačkoj. Na sastanku se razgovaralo o radu hrvatskih konzulata i njihovom budućem učinkovitom djelovanju u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Posjetom Berlinu dr. Miomir Žužul i hrvatsko izaslanstvo koje je predvodio završavaju diplomatsku turneju u kojoj su posjetili Irsku, Veliku Britaniju i Saveznu Republiku Njemačku.



Priopćenja