Mvep Pusić sastala se s povjerenicom EK Vivien Reding

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s Vivian Reding, potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s Vivian Reding, potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo.

Razgovarale su o jučer održanim izborima za Europski parlament, o malom odazivu građana, te uopće o potrebi informiranja građana o radu europskih institucija s obzirom na skoro punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Razgovarale su također o putu Hrvatske prema članstvu te pregovorima i napravljenim reformama, posebno u području pravosuđa koje se izravno tiču svih građana hrvatske. Ministrica Pusić istaknula je kako je konsenzus svih relevantnih političkih stranaka postignut početkom 2000-tih o Europskoj uniji kao strateškom cilju bio ključan, posebno stoga što se održao i do danas. Obje su se sugovornice složile kako su reforme koje je Hrvatska napravila te standardi koje je dostigla, nepovratni proces, kao i da je Hrvatska model za ostale zemlje ove regije.



Priopćenja