MVEP pozdravlja potpisivanje sporazuma o novoj misiji u Afganistanu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravlja jučerašnje potpisivanje sporazuma između NATO-a i Afganistana, te bilateralnog sigurnosnog sporazuma između SAD-a i Afganistana, čime je stvorena pravna osnova za budući angažman NATO-a...

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravlja jučerašnje potpisivanje sporazuma između NATO-a i Afganistana, te bilateralnog sigurnosnog sporazuma između SAD-a i Afganistana, čime je stvorena pravna osnova za budući angažman NATO-a u Afganistanu u okviru misije Resolute Support. Misija počinje 1. siječnja 2015., a cilj će joj biti obuka i savjetovanje Afganistanskih sigurnosnih snaga. Time će završiti dosadašnja misija međunarodne zajednice pod vodstvom NATO-a ISAF.

Hrvatska je svojim dosadašnjem sudjelovanjem i angažmanom u sklopu operacije ISAF doprinijela ciljevima Saveza i međunarodne zajednice u Afganistanu. Nastavak angažmana u Afganistanu dodatno će doprinijeti stabilizaciji, jačanju i razvoju afganistanskog društva u cjelini, čemu je Hrvatska spremna nastaviti davati svoj doprinos.



Priopćenja