MVEP notom reagirao na incident u Sonti

Danas je u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH pozvana veleposlanica Republike Srbije u Zagrebu radi uručivanja note zbog, prema dostupnim informacijama, etnički motiviranog fizičkog napada na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti iz Sonte...

Danas je u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH pozvana veleposlanica Republike Srbije u Zagrebu radi uručivanja note zbog, prema dostupnim informacijama, etnički motiviranog fizičkog napada na trojicu mladića hrvatske nacionalnosti iz Sonte, koji se dogodio u nedjelju 24. prosinca 2017. ujutro, i koji je za posljedicu imao tjelesne ozljede.

Srbijanska veleposlanica je odbila primiti notu ujedno odbijajući bilo kakve insinuacije o etničkim motivima incidenta u Sonti.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH očekuje od strane nadležnih dužnosnika i institucija Republike Srbije žurno i objektivno utvrđivanje svih činjenica i poduzimanje odgovarajućih mjera u skladu za zakonom. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH pozorno će pratiti nastavak postupanja u rasvjetljavanju svih okolnosti ovog incidenta.



Priopćenja