Ministrica Vesna Pusić primila potpredsjednike Europskog parlamenta

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je potpredsjednike Europskog parlamenta Laszla Surjana (EPP, Mađarska) i Rainera Wielanda (EPP, Njemačka) koji borave u Hrvatskoj

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je potpredsjednike Europskog parlamenta Laszla Surjana (EPP, Mađarska) i Rainera Wielanda (EPP, Njemačka) koji borave u Hrvatskoj u okviru seminara „Postupci donošenja odluka u Europskoj uniji“.

Govoreći o procesu pristupanja, potpredsjednik Surjan je rekao kako je proces za svaku zemlju bio težak i dugotrajan, iako svaka zemlja misli da je njoj bilo najteže. Naglasivši kako je „jasno da Hrvatska pripada Europi“, potpredsjednik Wieland je kazao kako je, uzevši u obzir prethodna proširenja, Hrvatska zemlja koja je najpotpunije usvojila acquis.

Ministrica Pusić je naglasila kako je proces pristupanja Hrvatska iskoristila za izgradnju institucija države, dodajući kao taj proces neće završiti ulaskom u punopravno članstvo.

 



Priopćenja