Ministrica Pusić u službenom posjetu Litvi i na neformalnom sastanku mvp EU 6. i 7. rujna

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europski poslova Vesna Pusić boravit će u Vilniusu (Litva) 06. i 07. rujna o.g. Tijekom službenog posjeta...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europski poslova Vesna Pusić boravit će u Vilniusu (Litva) 06. i 07. rujna o.g.

Tijekom službenog posjeta Litvi, 06. rujna sastat će se s ministrom vanjskih poslova Linasom Linkevičiusom i predsjednikom Parlamenta Vydasom Gedvilasom, a posjetit će i Europski institut za ravnopravnost spolova.

Istoga dana popodne započinje neformalni sastanak ministara vanjskih poslova (Gymnich) kojim predsjeda visoka povjerenica Catherine Ashton, na kojem će se razgovarati o budućoj europskoj sigurnosti i obrani, kao i o pitanjima vezanim uz Istočno partnerstvo i Južno susjedstvo.

Drugog dana sastanka, 07. rujna, planirano je sudjelovanje američkog državnog tajnika Johna Kerryja koji će govoriti o napretku Bliskoistočnog mirovnog procesa, ali i drugim temama od međunarodnog interesa. Također, na sastanku će prisustvovati i predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok.

(http://www.eu2013.lt/en/news/pressreleases/in-vilnius-informal-meeting-of-ministers-for-foreign-affairs-discusses-key-items-on-international-agenda)



Priopćenja