Ministrica Pusić susrela se u Santiago de Chileu s ministricom vanjskih poslova Kolumbije

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i ministrica vanjskih poslova Republike Kolumbije Maria Angela Holguin Cuellar održale su u petak, 25. siječnja

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i ministrica vanjskih poslova Republike Kolumbije Maria Angela Holguin Cuellar održale su u petak, 25. siječnja, bilateralni sastanak u Santiago de Chileu gdje sudjeluju na EU – CELAC Summitu. 

Ministrica Pusić informirala je kolumbijsku ministricu o tijeku i završetku hrvatskog pristupnog procesa naglasivši kako je razdoblje između ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, završetka pregovora i uskoro punopravnog članstva u Europskoj uniji bilo iskorišteno za izgradnju institucija države što je zapravo i temelj stabilnosti ne samo jedne države nego i regije. Dodala je kako je upravo zbog prijenosa znanja stečenog tijekom pregovaračkog procesa, Ministarstvo utemeljilo Centar izvrsnosti kako bi hrvatski eksperti prenosili svoje iskustvo i know-how zemljama susjedstva, ali i šire - zemljama južnog Mediterana. 

Ministrica Cuellar naglasila je kako je Kolumbija vrlo zainteresirana za suradnju s Hrvatskom te pozvala ministricu Pusić u službeni posjet, a obje su sugovornice naglasile kako je otvaranje počasnih konzulata i imenovanje počasnih konzula vrlo dobar način za identifikaciju područja i projekata od obostranog interesa.



Priopćenja