Ministrica Pusić s EU veleposlanicima

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas se sastala s veleposlanicima država članica EU u okviru redovitih sastanaka koje organizira predsjedavajuća EU...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas se sastala s veleposlanicima država članica EU u okviru redovitih sastanaka koje organizira predsjedavajuća EU, a ovaj put je to bio Deividas Stankevičius, šefa Ureda Litve u RH. Osim o vanjskopolitičkim aktivnostima te europskim temama kao što su Istočno partnerstvo i proširenje, razgovaralo se i o postignutom sporazumu s Iranom, ali i o unutarnjopolitičkim temama kao što su uvođenje dvojezičnih ploča, događajima u Vukovaru te o predstojećem referendumu.

Ministrica je istaknula kako je važno nastaviti raditi na realizaciji ciljeva vezanih uz Istočno partnerstvo te da je uvijek bolje više Europe nego manje Europe (more Europe is better than less Europe). Rekla je također kako je dogovor s Iranom važan korak naprijed.



Priopćenja