Ministrica Pusić pozvala građane da izađu na izbore na Europski parlament

„Pozivam sve građanke i građane Hrvatske da izađu na Europske izbore koji će nam omogućiti da odlučujemo o našoj široj domovini – Europi, a koja ima veliki utjecaj na našu užu domovinu – Hrvatsku"

„Pozivam sve građanke i građane Hrvatske da izađu na Europske izbore koji će nam omogućiti da odlučujemo o našoj široj domovini – Europi, a koja ima veliki utjecaj na našu užu domovinu – Hrvatsku“, rekla je ministrica Pusić govoreći o predstojećim izborima za Europski parlament koji će se održati 14. travnja. Budući da je riječ o prvim takvim izborima, za Hrvatsku će biti od velike važnosti, ali i neka vrsta generalne probe za opće europske izbore sljedeće godine koji će se održati u svih 28 država članica, rekla je ministrica.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je 1. ožujka na konferenciji održanoj u Zagrebu povodom obilježavanja Tjedna jedinstvenog tržišta Europske unije, odnosno o korištenju prednosti unutarnjeg tržišta za plasman hrvatskih proizvoda i usluga, slobodi kretanja kapitala i radnika, te koordinaciji sustava socijalne sigurnosti.

Govoreći o procesu pristupanja Europskoj uniji, ministrica Pusić je poručila da Hrvatska u Europsku uniju, ali i regiju nosi iskustvo koje će biti korisno i drugim državama, a nosi i odgovornost i sposobnost da stabilizira za Europu vrlo važnu regiju - jugoistočnu Europu.



Priopćenja