Ministrica Pusić na sastanku Vijeća za vanjske poslove

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je 27. svibnja na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je 27. svibnja na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu, na kojem je ključna tema bila Sirija. Ministri su pozdravili američko-rusku inicijativu za mirovnom konferencijom o Siriji, temeljenoj na načelima Ženevskih zaključaka od 30. lipnja 2012. Postojeće restriktivne mjere prema Siriji produžene su na godinu dana, a države članice EU obvezale su se da u ovom trenutku neće isporučivati oružje sirijskim ustanicima. Vijeće će se, u svjetlu događanja na terenu, vratiti razmatranju ovog pitanja prije ljetne stanke. Ostale teme Vijeća bile su Zajednička sigurnosna i obrambena politika, u okviru priprema za sastanak Europskog vijeća iz područja obrane u prosincu 2013. te Mali, nastavno na nedavno održanu donatorsku konferenciju za potporu održivog oporavka ove zemlje.

Ministrica Pusić sudjelovala je i na otvaranju sjedišta Europske zaklade za demokraciju i na ministarskoj večeri država članica EU sa zemljama kandidatkinjama.
 



Priopćenja