Ministrica Pusić i potpredsjednik EK Kallas o prometnim koridorima

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se danas s potpredsjednikom Europske komisije i povjerenikom za promet Siimom Kallasom

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se danas s potpredsjednikom Europske komisije i povjerenikom za promet Siimom Kallasom.

Ministrica Pusić je istaknula kako je u našem interesu da hrvatski prometni prioriteti budu uključeni u „Osnovnu mrežu“ koridora (Core Network), jer je za Hrvatsku infrastruktura ključna za gospodarsku aktivnost, ali i za što bolje odnose sa susjedima. Tu je, kazala je ministrica, vrlo važna i željeznička veza Zagreba i Beograda, odnosno koridor X, te koridor Vb Budimpešta-Zagreb-Rijeka.

Povjerenik Kallas kazao je kako je vrlo važno imati dobro izrađene projekte koji se mogu kandidirati za dobivanje sredstava iz europskih fondova. „Morate vrlo predano raditi kako biste i uspjeli“, naglasio je povjerenik Kallas.

Kada je riječ o projektu izgradnje Pelješkog mosta, ministrica je kazala kako preliminarni podaci koji su u obzir uzeli više opcija, ukazuju kako je most najbolje rješenje, naglasivši također kako smo svjesni da je za njegovu realizaciju potrebno imati i projekt koji će odgovarati svim uvjetima potrebnim za dobivanje sredstava iz europskih fondova.

 



Priopćenja