Ministar Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Slovačke Republike u RH, Romana Supeka

Ministar Jandroković i veleposlanik Supek složili su se u tvrdnji kako su odnosi Republike Hrvatske i Slovačke Republike odlični, partnerski i bez otvorenih pitanja

Ministar Jandroković i veleposlanik Supek složili su se u tvrdnji kako su odnosi Republike Hrvatske i Slovačke Republike odlični, partnerski i bez otvorenih pitanja.

Nakon što je uvodno izvijestio o aktualnoj situaciji u hrvatskim pristupnim pregovorima za punopravno članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, te ponovio hrvatske stavove vezane za rješenje graničnog prijepora s Republikom Slovenijom, ministar Jandroković zahvalio je na slovačkoj potpori ulasku Hrvatske u članstvo u Uniji. Složili su se da bilateralna pitanja treba odvojiti od hrvatskog pregovaračkog procesa.

U svezi pristupa Hrvatske Sjevernoatlantskom savezu, ministar Jandroković i veleposlanik Supek obostrano su iskazali uvjerenje kako će Republika Hrvatska na idućem summitu NATO-a u Strasbourgu i Kehlu početkom travnja ove godine prisustvovati kao punopravna članica Saveza.



Priopćenja