Ministar Grlić Radman susreo se sa stranim dopisnicima iz Bruxellesa

Povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u Zagrebu, četvrtak 9. siječnja 2020. godine, sa šezdesetak utjecajnih briselskih dopisnika...

Povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u Zagrebu, četvrtak 9. siječnja 2020. godine, sa šezdesetak utjecajnih briselskih dopisnika svih država članica Europske unije.

Ovom prigodom ministar Grlić Radman predstavio je hrvatske zadaće i aktivnosti u idućih šest mjeseci te naglasio kako se hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije događa u iznimno zanimljivom i osjetljivom razdoblju obzirom na mnoge procese poput Brexita, uspostave novog Višegodišnjeg financijskog okvira te proširenja Europske unije, koji zahtijevaju posebnu pažnju i predanost.

Ministar je također govorio o četiri stupa programa hrvatskog Predsjedanja nakon čega je odgovarao na novinarska pitanja koja su se većinom odnosila upravo na pitanja vezana uz proširenje Europske unije, Višegodišnji financijski okvir i aktualne vanjskopolitičke teme.



Priopćenja