Ministar Grlić Radman s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

Na poziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radman u petak, 22. studenog 2019. godine, u Ministarstvu je održan sastanak s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

Na poziv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radman u petak, 22. studenog 2019. godine, u Ministarstvu je održan sastanak s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. Pozivu su bili u mogućnosti odazvati se zastupnici Dubravka Šuica, Željana Zovko, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Valter Flego.

Kroz dijalog s ministrom Grlićem Radmanom zastupnici su se osvrnuli na teme  i procese kojima se bave u okviru svojih nadležnosti u Europskom parlamentu (prema pripadnosti odborima te izaslanstvima). Istaknuta je važnost pozitivne komunikacije i približavanja Unije građanima u djelovanju institucija Europske unije. Kao buduća potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dubravka Šuica osvrnula se i na prioritete nove Komisije, koji se podudaraju sa Strateškim programom Vijeća, osobito kroz prizmu demografskih izazova.

U svjetlu skorašnjeg preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, ministar Grlić Radman istaknuo je važnost koju hrvatsko Predsjedništvo pridaje dobroj i konstruktivnoj suradnji s Europskim parlamentom. Prepoznat je značaj korištenja procesa u Europskom parlamentu za promicanje zajedničkih ciljeva i interesa Republike Hrvatske i njezinih građana te izražena spremnost za nastavkom redovite razmjene mišljenja hrvatskog šefa diplomacije sa zastupnicima.

 



Priopćenja