Ministar Grlić Radman s glavnim tajnikom Srednjoeuropske inicijative Robertom Antonioneom

  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman primio je  14. lipnja 2022. glavnog tajnika Srednjoeuropske inicijative Roberta Antonionea.

Razmijenjena su mišljenja o aktivnostima Srednjoeuropske inicijative te o mogućnostima unaprjeđenja suradnje Srednjoeuropske inicijative i Republike Hrvatske.
Ministar Grlić Radman je istaknuo važnost snažne regionalne suradnje, posebno u okolnostima sve složenijih izazova u regiji jugoistočne Europe nakon ruske agresije na Ukrajinu.

Izrazio je potporu Republike Hrvatske Inicijativi i njenim glavnim ciljevima - europskoj integraciji i održivom razvoju. Vjerodostojna perspektiva proširenja Europske unije, istaknuo je ministar, strateška je investicija u europsku sigurnost, stabilnost i prosperitet. Pohvalio je brojne projekte i aktivnosti kojima SEI pomaže u ostvarenju tih ciljeva.
 
U tijeku je bugarsko predsjedanje Inicijativom. SEI je osnovan 1989. godine. RH je članica SEI-a od 1992. godine, a do sada je predsjedala dva puta, 1998. i 2018. godine.  

Priopćenja