Ministar Grlić Radman primio u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike u RH Fabiena Fieschija

  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je 6. studenog 2023. u nastupni posjet francuskog veleposlanika Fabiena Fieschija. Obostrano su potvrđeni vrlo dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske koji su u stalnom usponu u nizu područja na bilateralnoj i europskoj razini kroz provedbu hrvatsko-francuskog proširenog Strateškog partnerstva koje su 2021. godine u Zagrebu potpisali predsjednik Vlade Plenković i francuski predsjednik Macron.
 
Produbljivanje bilateralnih odnosa i širenje suradnje između Hrvatske i Francuske dodatno je potvrđeno nabavom francuskih višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U tom svjetlu je istaknuta važnost daljnjeg jačanja gospodarske suradnje i povećanja trgovinske razmjene.
 
Ministar Grlić Radman i veleposlanik Fieschi su također razgovarali o aktualnim europskim i globalnim pitanjima poput situacije na zapadnom Balkanu, europske perspektive država u regiji, stanja u Ukrajini, te pitanja aktualne bliskoistočne krize.

Priopćenja