Ministar Grlić Radman predsjedao 93. sjednicom Dunavske komisije

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravio je u petak, 13. prosinca 2019. godine u Budimpešti gdje je, u svojstvu predsjednika Dunavske komisije, predsjedao radom 93. sjednice...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravio je u petak, 13. prosinca 2019. godine u Budimpešti gdje je, u svojstvu predsjednika Dunavske komisije, predsjedao radom 93. sjednice te međunarodne organizacije.
Osvrnuo se na rad Dunavske komisije u proteklih godinu dana, kada su odrađene sve pripreme za okončanje mandata prethodnog sastava tajništva Komisije. Nadalje, ministar je naglasio važnost Dunavske komisije u iznalaženju novih smjernica djelovanja s ciljem razvoja plovidbe Dunavom i intenziviranja sudjelovanja Komisije u programima i projektima Europske unije.
Na 93. sjednici Dunavske komisije donesene su brojne odluke vezane uz funkcioniranje, aktivnosti, daljnju optimizaciju i modernizaciju Dunavske komisije.
Na završetku zasjedanja, Dunavsku komisiju posjetio je i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, koji se prigodno obratio sudionicima 93. sjednice.
Ministar Gordan Grlić Radman na čelu je Dunavske komisije od lipnja 2017. godine, kada je na 88. plenarnom zasjedanju te međunarodne organizacije izabran za njenog predsjednika.
 



Priopćenja