Ministar Grlić Radman otvorio 25. Dane hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ u Orašju

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u subotu, 29. kolovoza 2020. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, na obilježavanju 25. Dana hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ u Orašju...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u subotu, 29. kolovoza 2020. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, na obilježavanju 25. Dana hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ u Orašju.

Vlada Republike Hrvatske pokrovitelj je ove važne kulturne manifestacije, koja okuplja velikane dramske umjetnosti, vrsnu ekipu glumaca, redatelja, scenarista te brojne druge ugledne osobe iz javnog života, politike i kulture.

Dane hrvatskog filma u Orašju pokrenuo je 1995. velikan hrvatskoga glumišta, Ivo Gregurević kako bi rodnoj Bosanskoj Posavini predstavio najnoviju hrvatsku filmsku produkciju te promovirao hrvatsku kulturu u Bosni i Hercegovini.

"Utemeljenjem Dana hrvatskog filma u Orašju, Ivo nas je podsjetio na važnost i odgovornost pojedinca za vlastiti zavičaj, za prostor u kojem smo stvoreni i iz kojeg crpimo inspiraciju za stvaranje. I Orašje se zahvaljujući Ivinoj beskompromisnosti i pogledu u budućnost danas može ponositi domaćinstvom filmskog događanja najviše kvalitete", istaknuo je ministar otvarajući festival.

Uoči početka obilježavanja, ministar Grlić Radman sastao se s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem te položio vijenac i zapalio svijeću na grobu Ive Gregurevića na groblju Karaula.
 



Priopćenja